埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

返回列表 发新帖
楼主: junglebell

广州的朋友看过来,看过来!

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
搵够钱再翻去养老。。~  lol
# f3 E# D( F: O2 o. l% w7 t# V, d倒霉孩子 发表于 2011-2-19 12:05

! A5 o' k6 K) ^. V7 n( c系感话
好像依家物价仲高过呢度,点搵都唔够。
到到都系感啦,开心咪得罗
老杨团队 追求完美
好熟悉的珠江边啊,很想回去再看一次
[quote]小蛮腰比央视那个大**漂亮多了!-
. F9 k1 Y* Q" t9 u% y5 a  B谢谢楼主分享 -you are welcome!
52# junglebell
7 z1 N2 N; H4 O9 e6 w; c4 M8 c, S8 P
2 z8 L4 e# G3 i) @2 \你也是华南理工的?6 s" g; g+ Y% R
音响神仙鱼 发表于 2011-2-19 08:28

. y- t) Q9 P" s) v5 z在华工校园里长大,但没在华工上学。
真系吾认得啦,突然间有点后悔来左尼个天寒地冻的地方。
8 I/ k4 q( S' G- S梨涡浅笑 发表于 2011-2-19 10:47
8 t" [- k3 m9 c5 a" K$ I- [) a" |( ^
天寒地冻也有天寒地冻的好处。
搵够钱再翻去养老。。~  lol
" A8 g8 ~/ S3 J7 T倒霉孩子 发表于 2011-2-19 12:05

- v! `' u- N: b! I就怕到时返去住唔惯 - 热!
不过一想到空气和人少,即刻毫不犹豫地留下。# o/ B: `: o9 ^4 c
梨涡浅笑 发表于 2011-2-19 13:02

; s. Z! b2 v4 B+ D
返到广州,直头系路痴一个,去边度都要稳支盲公竹,阴公罗~~~~~~~~~
* L9 Y7 J7 K; {* I' [1 E* H太子 发表于 2011-2-19 13:11
+ b2 U* l! j  K5 M9 Y6 N& ]0 @
你个支盲公竹,系麽东东?
好像依家物价仲高过呢度,点搵都唔够。
& I0 N: r$ q6 A. O8 s' j( Qconniefan 发表于 2011-2-19 15:14

5 o6 M3 q3 L: n% y: f) ?! F广州依家物价真系好犀利!
. W" v  m8 C8 A' o7 J) C; p( W1 G
多谢你的花花!
到到都系感啦,开心咪得罗+ Q) s4 A: k: X/ t9 w5 H
天上明珠 发表于 2011-2-19 15:26

5 ^7 f! [' X% \2 Q
同言同羽 置业良晨
好熟悉的珠江边啊,很想回去再看一次: [! |/ Z$ @$ n: Z& Z
无邪 发表于 2011-2-19 15:51
: p1 L9 R" n' j4 A: K' ?
得闲就返去行下咯!
唔使大家估估下啦,依家我来讲答案。
7 [- B  R% q1 v" v  E: p
9 f. r- U9 B0 g- I, Z) E  _# K! h% h29楼个张相系“珠啤”!
就怕到时返去住唔惯 - 热!! v8 H( R7 b9 t- s, s) g
junglebell 发表于 2011-2-19 20:55
. x/ F% ]4 `% @
係咯,我2+都好犹豫,究竟暑假翻唔翻去好咧。。。1 ]* U8 F, I/ ~
好想翻,因为假期长,但系又惊好热,个种热好难顶嘎嘛。。。; j# z5 R% R, O8 M9 o- E5 w
又会晒黑喔,又冇可能日日都係空调房坐住喔。。。7 m: t' F$ s5 g3 M2 N7 v; s6 U
加上呢边暑假好多野玩嘎嘛。。。。
3 ^; Y# P' z) U6 U8 Q好想翻去过年。。  又冇机会。。。唉。。。。 , m. V$ F( T3 F; ]! P' F
係咯,我2+都好犹豫,究竟暑假翻唔翻去好咧。。。
) P+ `5 A! @, {/ R2 O好想翻,因为假期长,但系又惊好热,个种热好难顶嘎嘛。。。
. F+ r2 Z" W* {% t  V7 [5 ]又会晒黑喔,又冇可能日日都係空调房坐住喔。。。# t1 O9 L$ I2 K0 N' j' K7 g
加上呢边暑假好多野玩嘎嘛。。。。 8 }4 K0 Z7 Q! I) m) L7 c/ O
好想翻去过 ...4 R* c- s$ @: G8 N+ Y* a
倒霉孩子 发表于 2011-2-19 22:46
* N7 V) m9 h$ j) G* C3 u